top of page

LIISA HAAPANEN - sellisti ja laulaja 

Liisa Haapanen (s. 1989) on kansanmusiikkiin erikoistunut sellisti. Haapanen työskentelee säveltäjänä, sovittajana ja esiintyvänä muusikkona kansanmusiikin ja rytmimusiikin kentällä. 

Muusikkona Haapanen työskentelee myös ihmisäänen ja perkussioiden parissa.

 

Hurja Halla (2019-)

Haapasen Hurja Hallalle säveltämät ja sovittamat kappaleet (Riitti -albumi, 2022) ovat soineet radiokanavilla ympäri Eurooppaa. Hurja Halla on esiintynyt viime vuosina monilla kansanmusiikkifestivaaleilla ja yhtye on valittu sekä Tallinn Music Weekin että Kaustinen Folk Music Festivaalin showcase -yhtyeeksi (2023). Yhtyeen esikoislevy Riitti(2022) on kerännyt laajasti kiitettäviä arvioita kriitikoilta niin Suomesta kuin ulkomailta. Haapanen on Hurja Hallan toinen perustajajäsen ja soittaa yhtyeessä selloa ja laulaa.

Soolo (2023-)

Liisa Haapasen soolokonsertissa Haapanen esittää perinnesävelmiä soolosellolle sovitettuna. Soolo-ohjelmiston valmistelu alkoi Tallari tuottaa -muusikkouden myötä kesällä 2023 ja jatkuu syksyllä 2023 Taiteen Edistämiskeskuksen tukemana. 

 

Muut yhteistyöt 

Viime vuosina Haapanen on tehnyt yhteistyötä useiden eri laulaja-lauluntekijöiden kanssa. Haapasen sellonsoittoa voi kuulla esimerkiksi Seitsenvuori -rockartistin Iäisyys -levyllä, jolle Haapanen äänitti ja sovitti sello-osuudet (Kitka Records, 2021). Indiefolk/pop -artisti Maria Milvus -yhtyeessä Haapanen on toiminut sellistinä ja taustalaulajana vuodesta 2019. Monipuolisena ja genrerajoja rikkovana sellistinä Haapanen on tehnyt esityksiä myös sirkustaiteen ja tanssitaiteen kanssa

Videotaide

Haapasen Hurja Halla -yhtyeelle ohjaama musiikkivideo Riitti (2021) on valittu lukuisille musiikkivideofestivaaleille ympäri maailmaa. 

Monitaiteisuus ja uteliaisuus kuvaavatkin Haapasen taiteellista työskentelyä.

Tukija

Haapasen taiteellista työtä ovat tukeneet mm. Taiteen Edistämiskeskus (2023, 2021), Suomen Kulttuurirahasto (2023), Musiikin Edistämissäätiö (2022), ja Kansan Sivistysrahasto (2022).

Koulutus

2023-  Parhaillaan Haapanen opiskelee musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, kansanmusiikin maisteriohjelmassa 

2017      Taiteen maisteri (TaM), Lapin yliopisto, audiovisuaalinen mediakulttuuri

 

 

Kuva: Riikka Malin

bottom of page