top of page
Rene-4569 (kopio).jpg

Kuva: Rene Jakobson

BIO 

Liisa Haapanen (s. 1989) on yksi harvoista suomalaisista kansanmusiikkiin erikoistuneista sellisteistä. Haapanen aloitti sellonsoiton 8-vuotiaana ja on viimeisten kymmenen vuoden aikana työskennellyt sellistinä erilaisissa rytmimusiikin, kansanmusiikin ja poikkitaiteellisten projektien parissa. Sellonsoiton lisäksi Haapanen myös laulaa. 

Haapasen nykykansanmusiikkiyhtye Hurja Hallalle säveltämät ja sovittamat kappaleet (Riitti -albumi, 2022) ovat soineet radiokanavilla ympäri Eurooppaa. Kesällä 2023 Haapanen työskenteli ammattikansanmusiikkiyhtye Tallarin “Tallari tuottaa” - muusikkona. Viime vuosina Haapanen on tehnyt yhteistyötä myös monien laulaja-lauluntekijöiden kanssa, kuten Maria Milvus, Niina Annika ja Seitsenvuori.  

Taiteellisen työskentelynsä lisäksi Haapanen on opettanut sellonsoittoa sekä musiikkiopistossa että yksityisesti. Jos olet kiinnostunut sellonsoiton opetuksesta tai muusta yhteistyöstä, voit ottaa yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta. 

 

Haapanen soittaa sekä nelikielistä että viisikielistä selloa. Hänen taiteellista työtään ovat viime vuosina tukeneet muun muassa Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus sekä Musiikin edistämissäätiö. Tällä hetkellä Haapanen opiskelee musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiassa. Aiemmalta koulutukseltaan Haapanen on taiteen maisteri (Lapin yliopisto, 2017) ja ammattimuusikko (Joensuun konservatorio, kansanmusiikin linja, 2022). 

Contact / yhteydenotto 

Get in touch so we can start working together. / Ota yhteyttä, jos haluaisit työskennellä kanssani. 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Thanks for submitting!

bottom of page